مجله مد و فشن, مد و فشن

مد یا فشن چیست؟

lazy

مد و فشن در واقع از نظر معنایی تفاوتی ندارند

کلمه مُد “Mode” ریشه در زبان فرانسوی دارد و فَشِن “Fashion” در زبان انگلیسی،که هر دو اصطلاحاتی کلی در زمینه هنر و عیلم طراحی پوشاک است که با توجه به شرایط فرهنگی و اجتماعی در هرجامعه ای در یک بازه زمانی مشخص انجام می‌پذیرد. محصولات این صنعت شامل پوشاک، کفش، کیف، لوازم آرایشی و اکسسوری می‌شود.

واژه ی مد در لغت به معنای سلیقه، اسلوب، شیوه، روش و … به کار می رود و در اصطلاح عبارت است از روش و شیوه های موقتی که بر اساس ذوق و سلیقه ی افراد یک جامعه، سبک زندگی از جمله فرم پوشش و لباس، آداب، پذیرایی، معاشرت، تزئین، معماری خانه و … را تنظیم می کند.

بنابرین می توان گفت مد به تغییر سلیقه ی ناگهانی و مکرر همه یا برخی از افراد یک جامعه اطلاق می شود و منجر به گرایش به رفتاری خاص، مصرف کالایی به خصوص و یا در پیش گرفتن سبکی خاص در زندگی است.

تاریخچه ی مدگرایی از گذشته تا به حال

آراستگی و مد گرایی وجه ظاهری زندگی مردم را فراهم کرده است که با بررسی ابعاد مختلف حیات اجتماعی بشر، روشن می شود و منحصر به دوره ی معاصر نیست. پدیده ی مد در دوره های تاریخ آگاهانه و با گزینش، انتخاب و با توجه به فرهنگ جامعه و در چهار چوب های فرهنگی و اعتقادی جامعه صورت گرفته است، که نه تنها موجب نارسایی های فرهنگی و اجتماعی نشده است، بلکه به عنوان یک دستاورد اجتماعی به رشد فرهنگ جوامع کمک کرده است.

مدگرایی مثبت به معنای اقتباس از پیشرفت های اجتماعی دیگران و به معنای به کار بردن دستاوردهای مثبت تمدن دیگران ضمن برطرف ساختن کاستی های حیات اجتماعی، پیشگیری از عدم یکنواختی زندگی انسان ها، کمک به استحکام بیشتر پایه های زندگی و از پدید آمدن رفتار و شیوه های ناخوشایندی که موجب دوری یا تفرت و انزجار افراد نسبت به یکدیگر می شود، جلوگیری می کند.

مدگرایی ر ایران با سفر کردن ایرانیان به غرب در زمان قاجار آغاز شد. در آن زمان درباریان با سفر به اروپا برای نخستین بار با پوشش های غربی آشنا شدند و همچنین دانشجویانی که برای ادامه ی تحصیل به اروپا رفته بودند، دیدگاه متفاوتی نسب به پوشش و لباس پیدا کرده بودند.

مد در چه زمانی وارد ایران شد؟

جالب است بدانید که زمان شروع اولیه ی مدگرایی در ایران زمانی بود که همسر فتحعلی شاه طی یک مهمانی دربار با الیزابت مک نیل همسر جان مک نیل آشنا شد. الیزابت لباس خیلی ساده اما شیکی به تن داشت، به همین دلیل چشم همسر فتحعلی شاه به آن دوخته شد و همین نقطه ی شروعی بود برای وارد شدن مد به ایران. اندرونی ناصرالدین شاه مرکز مد ایران به شمار می رفت. زنان شهری پیوسته چشم به آنجا داشتند تا آنچه از پوشش و آرایش تازه در آنجا به وجود می آید را مورد تقلید قرار دهند.

عوامل موثر در ایجاد پدیده ی مد :

·       تنوع طلبی و نوگرایی

·       همانند سازی

·       رقابت با دیگران

·       مدگرایی و التزام ناشی از دوستی

·       مدگرایی و تشخص طلبی

·       جلب توجه دیگران

تفاوت مد و سبک

مد و سبک تفاوت زیادی به لحاظ معنایی و ظاهری دارند، در اینجا اشاره ی کوچکی به تفاوت مد و سبک داریم

·       مد یعنی با گذر هر فصل تغییراتی را ایجاد نماییم و سبک یعنی دنبال کردن روش هایی که با شخصیت شما، سن شما، فرم اندام شما، سبک زندیتان و علایقتان همسان و جور باشد.

·       مد یعنی چیزی که به طور کلی و زیاد تولید و روانه ی بازار می شود، نه چیزی خاص و تک  و فردی. اما سبک یعنی هر  فرد با توجه به سلیقه ی شخصی و متفاوت خود، نوع و شیوه ی خاصی را برای پوشش و … داشته باشد.

·       هیچ دو نفری مانند هم نیستند که ب دنیا نگاه کنند و کمد لباس های همسان و یک شکل داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *